Tips voor kitwerk van badkamers | Marcic Glas

Tips voor Kitwerk van Badkamers

Badkamer kitten

Goed kitwerk in de badkamer is extra belangrijk, niet alleen omdat het er netjes uitziet maar vooral ook omdat het een vochtige ruimte is. Er is zonder kitwerk meer kans op lekkages en schimmelvorming op allerlei plekken in de badkamer, zoals de douchebak, douchecabine of douchewand, maar ook het bad, de wasbak, de naden tussen wandtegels en vloertegels en het raam. Door vocht krijgen schimmels de kans om te groeien. In badkamers gaat het vaak ook om vocht in de lucht, daarom is goed ventileren in deze ruimte extra belangrijk.

Kit tegen schimmel

Voor badkamers bestaat speciale schimmelvrije of schimmelwerende sanitairkit. Helaas gaat de schimmelwerende functie na verloop van tijd verloren. Dat komt met name door contact met schoonmaakmiddelen, waarbij vooral chloor een boosdoener is. Maar de techniek staat niet stil: sommige soorten kit zijn volgens de leverancier bestand tegen chloor. Op andere kitten krijg je lange tijd anti-schimmelgarantie. Hoe lang de schimmelwerende functie in de praktijk werkt hangt af van verschillende dingen: de vochtigheid in de badkamer, de ventilatie, de schoonmaakmiddelen, hoe vaak je de badkamer schoonmaakt en natuurlijk het soort kit.

Zit schimmel ondanks alle maatregelen eenmaal in de kit, dan krijg je het nauwelijks meer weg. Zit de schimmel alleen nog op de oppervlakte, dan kan je het soms met een schoonmaakmiddel en/of schuurspons verwijderen. Nadeel is dat door het schuren de kit beschadigt, waardoor schimmel nog sneller kan terugkeren. Dan is de enige langdurige oplossing om het kitwerk opnieuw te doen.

Kitwerk laten verzorgen via Marcic Glas

Laat uw kitwerk binnen of buiten over aan Marcic Glas voor een snel en strak resultaat dat lang meegaat. Voor het verwijderen van oude kitnaden als het aanbrengen van nieuw kitwerk. Zo heeft u de juiste vakman, die betrouwbaar kitwerk levert zonder kans op lekkages of scheuren. Neem vrijblijvend contact met ons op!

Glasschade is vervelend, maar met Marcic Glas is de schade snel hersteld.

© 2021 Marcic Glas. Alle rechten voorbehouden. Realisatie door Tragilo