Enkelglas en dubbelglas | Marcic Glas

Plaatsing van Enkelglas en Dubbelglas

Wilt u enkelglas door dubbelglas vervangen?

Bij de oriëntatie voor het vervangen van enkel glas door dubbel glas komen er vast vragen naar boven. Welk dubbelglas is het meest geschikt? Zijn de kozijnen wel geschikt. Wat is de prijs van het vervangen van enkel glas door dubbel glas? Marcic Glas geeft antwoord op de meest gestelde vragen bij het vervangen van enkel naar dubbel glas.

Door welk dubbel glas kan ik het beste ons enkel glas laten vervangen?

Dubbel glas kan in ontzettend veel variaties en combinaties samengesteld worden. Hoog rendement dubbel glas (HR++ glas) is tegenwoordig de standaard. Afhankelijk van uw wensen en onze adviezen kunnen we een samenstelling maken die aan meerdere wensen voldoet. Denkt u bijvoorbeeld aan comfort (zelfreinigend), veiligheid, inbraakwering, geluidswering, decoratie, privacy en zonwering. Al deze toepassingen kunnen worden geïntegreerd in één samenstelling van dubbel glas.

Wat zijn de voordelen van dubbelglas ten opzichte van enkel glas?

Comfortabel
Geen koude luchtstroming meer als u dicht bij de ramen zit.
Besparing op stookkosten
Per m2 HR++ dubbelglas bespaart u gemiddeld 20 – 25 m3 gas. Afhankelijk van het vertrek levert dit op dit moment circa 23 euro besparing per m2 per jaar op.
Geluidswering
Last van wegverkeer, treinverkeer, industrie, blaffende honden of spelende kinderen? Dubbelglas isoleert lawaai een stuk beter dan enkel glas. Door toepassing van een bredere spouw en dikker en/of gelaagd glas met akoestische folie kunnen we ervoor zorgen dat ook de geluiden die niet door standaard dubbelglas worden gefilterd tegengehouden worden.
Veiligheid
Veiligheid is een groot begrip en reikt op glasgebied van het voorkomen van verwondingen tot het belemmeren van doorvallen, kogelwering, brandwering en inbraakbeveiliging. Dubbel (HR++) glas is sterker dan enkel glas en bestaat uit minimaal twee glasbladen en biedt daardoor een hogere weerstand. Wilt u één of meer toepassingen zoals hierboven wensen dan kunnen we deze als optie toevoegen aan de beglazing.

Wat is de prijs voor het vervangen van enkel glas door HR++ dubbel glas?

Zoals u heeft kunnen lezen is de prijs van dubbel glas en het monteren ervan afhankelijk van veel factoren. Wilt u meerdere ruiten laat vervangen door HR++ dubbel glas? En heeft u liever dat wij de situatie bij u ter plaatse komen bekijken, neem dan gerust contact met ons op. We komen altijd vrijblijvend en zonder kosten langs.

De prijs van glas is afhankelijk van veel factoren. Een standaard prijs per vierkante meter geven is dus niet altijd mogelijk.

Glasschade is vervelend, maar met Marcic Glas is de schade snel hersteld.

© 2021 Marcic Glas. Alle rechten voorbehouden. Realisatie door Tragilo